Våra lägenheter är anslutna till Sollentuna Stadsnät, förutom stadsnätet så har vi även 3 hål i väggen från Comhem.

 

via Stadsnätet

I stort alla* lägenheter i bostadsrättsföreningen Solhjulet är anslutna till Sollentuna stadsnät med så kallad fiberanslutning. Nätverksuttaget från kabeln sitter strax innanför ytterdörren. Vi rekommenderar att du kopplar in en router före din dator. Detta ger möjlighet att kopplad in flera datorer och tillbehör som skrivare. Det skyddar även dina internetanslutna apparater för angrepp utifrån.

Från ditt nätverksuttag levereras datatrafik från i skrivande stund sex olika tjänsteleverantörer, alla med sina tjänster och erbjudanden. Har du inga större krav och mest surfar så kan du sannolikt få bredband för 69kr per månad. Vill du ha lite mera fart med upp till 100Mbit/s finns det att tillgå från cirka 200 kr per månad..

En uppdaterad lista på alla de tjänsteleverantörer du kan välja mellan finner du hos Sollentuna Energi. Många tjänsteleverantörer kan även erbjuda TV och telefoni-tjänster. Vi rekommenderar att du jämför de olika alla tjänsteleverantörerna för att se vilka erbjudanden de har och vad som passar just dig.

via Comhem

Comhem är mest kända för kabel-tv, men alla lägenheter i Solhjulet har även uppgraderats till “3 hål i väggen”. Detta innebär att Comhem förutom en mängd olika TV-kanaler även kan erbjuda Internet och telefoni. Comhem har hastigheter från 10Mbit/s upp till 1000Mbit/s.

Bredband via Comhem fungerar ungefär som Sollentuna stadsnät med skillnaden att du du istället skickar ettorna och nollorna via Comhems egna kabel. Anslutningen gör du då i vardagsrummet via ett av de 3 hål som sitter tillsammans med ditt TV och Radio-uttag.

 * När installationen av bredband gjordes fanns det en möjlighet att dåvarande lägenhetsinnehavare valde att inte få bredbandsuttaget installerat.